VRZA Clubstation PI4DHG

Afd. Haaglanden

Elke 2e en laatste dinsdag

Clubavond va. 20.00u

Locator JO22DA

Regio 18

Activiteiten

Activiteiten

Onze radiovereniging is een actieve club die zich bezig houdt met radio activiteiten.  Aan verschillende radio evenementen werd en wordt nog steeds deelgenomen. Elke 2e en laatste dinsdagavond zijn wij op verschillende amateur frequenties actief met onze club call - PI4DHG -. Maar ook met georganiseerde evenementen zoals het ILLW. het internationale lighthouse en lightshipping weekend waar we vanuit de vuurtoren van Scheveningen actief zijn met de roepletters PA6SCH/lh. Ook doen we mee met het molen en gemalen weekend waarbij we bij de molen "de Vlieger" in Voorburg in een tent staan. Elk jaar doen we ook mee met de PACC contest waar we 24 uur non-stop actief zijn. Nederlandse radioamateurs zijn in dit weekend erg in trek bij buitenlandse radio amateurs. Ook niet te vergeten vieren we elk jaar de verjaardag van de VRZA. Met QSO party vieren wij het bestaan van de VRZA.

Zo werd er ook samen met onze zustervereniging de VERON gezamenlijk een zomer en kerstvossenjacht georganiseerd. Helaas door te weinig belangstelling wordt deze niet meer georganiseerd.

Omdat we samen bij de scouting in het clubhuis zitten, wordt, indien interesse is vanuit de speltakken, deelgenomen aan de JOTA. Hier ondersteunen wij de techniek voor De Jamboree on the Air tijdens hun programma. De scoutingvereniging heeft sinds januari 2019 hiervoor zijn eigen call -PI4RS- wat staat voor Radio Scouting. Onder begeleiding van een gelicenseerde zendamateur is het dan mogelijk om verbindingen te maken indien zij aanwezig zijn.
Wat voor ons ook bijzonder was om in 2010 tijdens 100 jaar Scouting bij de Duinenmars radio actief te zijn met de bijzondere roepletters PA100SCOUT/J. Bij dit wandelevenement hebben wij laten zien wat radio en scouting met elkaar gemeen kunnen hebben.